Krátké vyjádření po útoku na FF UK 21. 12. 2023

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

mezi oběťmi střelby v hlavní budově FF UK 21. 12. 2023 není nikdo ze studujících a vyučujících ÚESEBS. Některé naše kolegyně a kolegové a jejich studující však byli na své výuce v jiných patrech hlavní budovy nebo tam plnili své administrativní povinnosti, tudíž bezprostředně prošli traumatizujícím zážitkem a stali se svědky tohoto nesmyslného aktu zla.

Chci vyjádřit upřímnou soustrast všem, kdo truchlí nad ztrátou blízké osoby, chci vyjádřit přání, aby se všichni zranění brzy uzdravili, chci vyjádřit hlubokou lítost nad otřesením, kterým prošli a bohužel ještě procházet budou všichni, kterých se tato situace dotkla.

Filozofická fakulta zveřejnila informace k psychologické pomoci, kterou neváhejte v případě nutnosti využít.

Děkuji a děkujeme za veškerou starostlivost, se kterou se na nás obraceli a obracejí přátelé a kolegové z ČR i ze zahraničí, a za jejich projevy podpory.

Doporučuji, abyste si přečetli dopis paní děkanky akademické obci. A zároveň organizačně připomínám, že vedení FF UK vyhlásilo děkanské volno do 2. 1. 2024 včetně. Vedení fakulty pracuje na zvládnutí celé obtížné situace a další informace a pokyny bude postupně zveřejňovat, sledujte tedy prosím webové stránky FF UK.

Přeji vám všem, aby vám vánoční blízkost pomohla v překonávání těchto těžkých momentů.

Jiří Januška

pověřený ředitel ÚESEBS FF UK

Úvod > Nástěnka > Krátké vyjádření po útoku na FF UK 21. 12. 2023